Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše pravidelná setkávání

Naše společenství se schází o sobotách, jednou za 14 dnů, v Brně, v restauraci misijní rodiny Donum Dei pod Petrovem. Náplní našich setkání jsou diskuze nad Katechismem katolické církve nebo jakékoli aktuální téma, které je třeba probrat.

Uvědomujeme si, že každý z nás je individuálním jedincem žijícím ve svém prostředí a s tím také souvisí naprosto jedinečné potřeby a otázky, které s sebou každý přináší. Naše společenství není primárně prostorem pro katechezi, ale spíše místem sdílení a hledání.

Člověk se mnohokrát setká s odpovědí: "Tohle neřeš. Tomu se prostě musí věřit. To se tak musí dělat..." S takovýmto přístupem nesouhlasíme a předesíláme, že každá pochybnost a každá nejistota je otevřena diskuzi a hledání zralých postojů.

Katechismus katolické církve (KKC) nám slouží jako osnova, která obsahuje veškerou problematiku praktického křesťanského života. Má při našich setkání roli průvodce mapující katolickou víru. Chápeme, že mnozí z nás mohou mít problém (nebo přímo odmítají) některé z článků, které církev předkládá k věření, přijmout. Nebojme se ale otevřít diskuzi nad čímkoli, co v nás třeba vyvolává nesouhlas nebo snad odpor.

Z toho důvodu jsou na naše setkání zváni i hledající lidé, kteří zatím cestu ke Kristu hledají nebo se o ní jen chtějí něco dozvědět.

Pro konkrétní termíny našich schůzek pište na náš email.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář